

A STEP UP 2023 HILTON UNIVERSITY PLACE HOTEL, CHARLOTTE NC

MONDAY, MAY 22, 2023

Basketball Skills Clinic (Johnson C. Smith, Brayboy Gymnasium) 1:00 pm – 1:05 pm Welcome	
1:05 pm – 1:50 pm	Speaker 1: Joy Smith (Clemson) Topic: Man to Man Defense
1:50 pm – 2:35 pm	Speaker 2: Kevin Sutton (Kansas State) Multiple Effort Skill Development Drills
10 Minute Break	
2:45 pm – 3:25 pm	Speaker 3: <mark>Bob Starkey (LSU</mark>) Topic: Post Skill Work
3:25 pm – 4:05 pm	Speaker 4: C.Y. Young (Missouri)
4:05 pm – 4:15 pm	Closing Remarks

4:30 pm – 6:00 pm	Break
6:00 pm – 6:15 pm	Welcome
6:15 pm – 6:20 pm	Introductions of Hall of Fame Candidates Class of 2023
6:20 pm – 7:20 pm	Presenters: Hall of Fame Candidates Panel
	Sponsors: BOA, Visit Charlotte, Worth Advisors
7:20 pm – 7:30 pm	Instructions for following Morning
7:30 pm – 8:45 pm	Meet & Greet Reception Hilton Waterfront

1:00 pm – 4:15 pm



TUESDAY, MAY 23, 2023

7:00 am – 10:00 am	Registration (Hilton Hotel)	
7:30 am – 8:00 am	Breakfast Buffet Open	
8:00 am – 9:35 am	Assistant Coaches HOF Induction Ceremony	
15 Minute Break		
<u>Sessions</u> 9:55 am – 10:55 am <mark>ROOM</mark>	Sessions I - A & B (20 minutes rotations) Building a Championship Team in Today's Culture <mark>Presenters: <u>Tom Moore (UConn MBB</u>) and <u>Bob Starkey (LSU WBB)</u></mark>	
5 Minute Break		
11:00 am – 12:00 pm	Session II - C & D TOPIC: Recruiting Strategies that Help Determine 'When to Portal and When Not to Portal' - Microwave and Conventional Ways to Achieve Success	
ROOM	Presenters: <u>Jan Jensen (Iowa WBB)</u> and <u>C.Y. Young (Missouri MBB)</u>	
12:00 pm – 1:25 pm	Lunch: On Your Own	
1:30 pm – 1:45 pm <mark>ROOM</mark>	Session III TOPIC: Creating Your Financial Game Plan Presenter 15: Glen Wright (Worth Financial Group)	
1:45 pm – 2:45 pm <mark>ROOM</mark>	Session IV - E & F TOPIC: Practice Planning and Player Development that Yield Winning Results	
ROOM	Presenters: <u>Ryan Kruger (Yellow Brick Basketball)</u> and <u>Kate Paye (Stanford WBB)</u>	
5 Minute Break		
2:50 pm – 3:50 pm Session IV-G	Session V - G & H TOPIC: The Unofficial First Responder's Mental Health Toolkit <u>Dr. Gill (Athlete Talk)</u> and <u>Dr. Mori Ross (UNC Charlotte Student Affairs)</u>	

5-minute Break

3:55 pm – 4:45 pm ROOM	Session VI-E TOPIC: Coaching' ~ The Next Level Professional Development Support and Supplement to Peer Coaching and Mentors Presenters: Bey Kearney (In Pursuit of Dreams) and Maren Walseth (Coach)
4:50 pm – 5:40 pm	5 Minute Break Session VII
into pin trio pin	ROUND TABLE DISCUSSIONS – Topics of Choice for 25 minutes
	Small Group Coaching Sessions
	Recruiting
	Team Building
	Practice Planning
	Mental Health
	Coaches Worth ~ Worth Advisors
	Executive Coaching
5:40 pm – 5:50 pm	Pop Out/Take Aways
5:50 pm - 6:00 pm	Check Out/ Dinner- On Your Own
9:00 pm – 10:30 pm	Session VIII
	Basketball after Dark (Optional)
	Presenters: <u>Bob Starkey, Kevin Sutton,</u> and <u>C.Y. Young</u>
	WEDNESDAY, MAY 24, 2023 General Session
7:00 am – 8:30 am	Opening - Breakfast
7:00 am – 7:45 am	Session IX
ROOM	TOPIC: Christian Conversation (<i>Optional</i>) <u>Kevin Sutton, Kansas State MBB</u>
	15 Minute Transition
8:00 am – 8:05 am	Opening – Frame the Day
8:05 am – 9:15 am ROOM	Session X: TOPIC: Helping the Next Gen Win: How to Engage and Develop the Most
	Anxious Generation of Athletes in the Era of Social Media Speaker: <mark>Tim Elmore, Growing Leaders</mark>
	10 Minute Transition
9:25 am – 10:25 am	Session XI
ROOM	TOPIC: Discover Mental Conditioning Strategies to Tap Into the Full Potential of
	Your Student-Athletes
	Presenter: <u>Collin Henderson, Master Your Mindset</u>
	5 Minute Break
10:30 am – 11:30 am	Session XII
ROOM	TOPIC: Head Coaches' Perspective ~ How Assistant Coaches Add Value and
	Impact the Program's Success
	Presenters: <u>Rob Lanier (SMU MBB) and Alex Simmons (Memphis WBB)</u>
11:35 am – 11:55 am	Free Agents Introduce Themselves
11:55 pm – 12:20 pm	Take Aways/Check Out
12:20 pm – 12:30 pm	Closing Remarks